Søren Elung Jensen

1928-2017.

Søren var skuespiller og var i løbet af sin karriere ansat ved diverse teatre rundt om i landet, heriblandt Odense Teater, Det Kongelige Teater, Det Ny Teater og TV-Teatret.

Han spillede en lang række store roller inden for både det klassiske repertoire og den absurde dramatik. Også som instruktør udfoldede Søren sig og satte så forskellige forestillinger som Mus og mænd, Den glade enke, musicalen Spillemand på en tagryg og Kaj Munks Egelykke i scene.

Han filmdebuterede i 1961 i filmen Flemming på kostskole, men han huskes især for rollen som Hr. Henriksen i Støver-serien, hvor han spillede sammen med bl.a. Helle Virkner og Dirch Passer. I 1960 fik han for alvor sit TV-gennembrud som den unge døende pastor Kargo i Kaj Munks Kærlighed. Han er desuden kendt for sin medvirken i Lars von Triers Riget, hvor han spillede logebror.

Søren blev også flittigt brugt til indlæsning af lydbøger og indlæste bl.a. fortællingerne om Troldepus, bøger af Agatha Christie, Morten Korch og Gustav Wied og 1001 nats eventyr.

Lydbøger indlæst af Søren Elung Jensen

Kidnappet

Kidnappet

Forfatter: R.L. Stevenson
Indlæser: Søren Elung Jensen