Georg Brandes: Henrik Ibsen

Henrik Ibsen          Findes som e-bog Findes som bog

Af Georg Brandes

Henrik Ibsen er et indlevende portræt af den norske forfatter med skarpe og originale analyser af hans værker baseret på et livslangt venskab og en righoldig brevveksling. Henrik Ibsen regnes ikke blot for en af det moderne gennembruds største forfattere, men er også den mest spillede dramatiker efter Shakespeare. Hans realistiske samtidsdramaer, der satte samfundsproblemer under debat, omfatter bl.a. Et dukkehjem, En folkefjende, Vildanden og Peer Gynt. Georg Brandes’ portræt af Ibsen er specielt, idet det er delt op i tre ’indtryk’, som er skrevet med 16 års mellemrum. Det første indtryk er skrevet i 1867, hvor Henrik Ibsen endnu er en forholdsvis ukendt forfatter fra Bergen, det næste i 1882, hvor Ibsen har fået sit internationale gennembrud, og det sidste i 1898, hvor han er en feteret verdensberømthed.

Bogen, der første gang blev udgivet i 1898, har ikke været på markedet i årtier på trods af Ibsens vedvarende aktualitet og popularitet. Genudgivelsen har været igennem en let redigering med opdatering af gammeldags stavemåder og grammatik.


Titelinfo:
  • E-bog (126 sider): 75,00 kr.
  • Bog (126 sider – paperback): 150,00 kr.

Anmeldelser

”Den biografiske læsning er klassisk Brandes. Han indlæser samtiden, sætter forfatteren i forbindelse hermed og derpå ser han på teksten.” – Jesper Beinov, Berlingske