Om forlaget

Bechs Forlag – Viatone blev etableret i 2006 med det formål at gøre lydbøger tilgængelige for alle i både traditionelt fysisk CD-format og som download, idet der på det tidspunkt ikke var noget udbud af lydbøger til private; der blev kun produceret og solgt forholdsvis få og dyre udgaver til bibliotekerne. I første omgang satsede vi på at udgive nyere klassikere, og der blev således indlæst romaner af blandt andre Hemingway, Steinbeck, Dostojevskij, Dickens, Dumas, Camus, Nabokov og Jane Austen. I flere tilfælde blev lydbogen suppleret med en genudgivelse af den trykte bog, hvis denne var udsolgt.

Siden er udgivelserne blevet udvidet med nyere prisvindende romaner (kommende klassikere) – både som traditionel trykt bog, som e-bog til download, som MP3-lydbog og som lydbog til download. Forlagets forudsigelse af et voksende lydbogsmarked har holdt stik; antallet af solgte lydbøger er blevet fordoblet hvert år siden 2007. Specielt downloadsiden har udviklet sig kraftigt, således at alle net-boghandlere i dag udbyder downloadudgaver af lydbøgerne, som kan høres på MP3-afspillere, herunder smartphones og tablets.

I 2. halvår af 2014 gik vi i gang med at udgive nogle af vores titler på svensk, da vi konstaterede, at der kun var et begrænset udbud af klassiske titler på det svenske lydbogsmarked. Der har været en stor overvægt af krimier og bestsellere, og vi håber med en løbende udgivelse af vores klassiske og nyere prisvindende titler at være med til at udvide udbuddet af lydbøger i Sverige. Se mere på vores svenske hjemmeside.

Man kan følge med i forlagets aktiviteter her på hjemmesiden eller på vores Facebook-side.